VKV City Racing Rotterdam

VKV City Racing Rotterdam

Van31-08-2014 08:00
Tot31-08-2014 23:59
Rotterdam

De initiatiefnemers Robert Heilbron en Herman Vaanholt startten in 2005 dit evenement onder de naam Monaco aan de Maas. Dat jaar vond het op 7 augustus plaats in Rotterdam. Het was erg moeilijk om sponsors te vinden, maar in 2006 wisten ze Bavaria voor drie jaar als hoofdsponsor aan het evenement te verbinden. Dit leidde tot de naamswijziging, maar die vond tevens plaats om in de toekomst ook mogelijk te maken in een andere stad het evenement te kunnen organiseren.

Naast Bavaria City Racing is in 2006 voor het eerst het Burning Rubber Gala georganiseerd waar de ‘Glitter & Glamour’ van de Formule 1 centraal staat. Traditioneel vindt het Gala op de zaterdagavond voorafgaande aan Bavaria City Racing plaats op een unieke locatie in Rotterdam.

In 2007 is het concept verder uitgebreid met ING RaceSalon in Ahoy Rotterdam. Samen met Ahoy Rotterdam organiseerde Rotterdam Racing op de vrijdag en zaterdag voor Bavaria City Racing een grote overdekte paddock. ING RaceSalon is een autosportbeurs waar interactiviteit met de bezoekers centraal staat. Met steun van ING werd het team van ING Renault F1 aangetrokken met Nelson Piquet en Heikki Kovalainen.

Met het succes van de voorgaande edities is het concept naar het buitenland gebracht en vond in juli 2008 de eerste editie plaats van Moscow City Racing. Formule 1-bolides op het Rode Plein en langs het Kremlin. In Rotterdam waren voor het eerst maar liefst drie Formule 1-teams aanwezig met Force India, ING Renault F1 en Toyota F1. Grote namen als Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella waren hierbij aanwezig.

 

Informatie
Ticket verkoop
Neem dit evenement op in je agenda
Twitter