Nieuws

King en Raghunathan tekenen F2-contract bij MP

MP Motorsport begint met Jordan King en Mahaveer Raghunathan aan het komende Formule 2-seizoen. Het duo tekende voor MP nadat beiden op Jérez en Barcelona al testten voor het Nederlandse team.

King keert terug naar MP na een seizoen in de IndyCars, nadat hij in 2017 al in de F2 uitkwam voor het Nederlandse team. King en MP gaan ver terug met elkaar, want de 25-jarige Brit reed in 2012 al Formule Renault 2.0 voor het team uit Westmaas. Tijdens de test op Jérez maakte King zich vorige maand goed vertrouwd met de nieuwe Formule 2-auto. Daarbij zette hij in de laatste sessie de snelste tijd neer. De Britse coureur combineert de F2-weekenden met zijn programma in het FIA World Endurance Championship. Hij mist de F2-ronde op Monaco om zich te richten op zijn deelname aan de Indianapolis 500.

Raghunathan verscheen bij MP in beeld tijdens de tweede voorseizoenstest in Barcelona. De 20-jarige Indiase coureur promoveert naar de Formule 2 na eerder te zijn uitgekomen in het Europese F3-kampioenschap en de GP3.
 
"Het is geweldig om weer met MP Motorsport samen te werken", zei King na de zes dagen die hij met MP testte tijdens het voorseizoen. "Ik heb alleen maar goede herinneringen aan de samenwerking met iedereen bij MP, ik ben blij dat het team op mij rekent om ze verder vooruit te helpen. Ik ben er zeker van dat we samen ons volledige potentieel zullen benutten."

"Mijn focus lag op mijn debuut in het WEC en op de Indy 500, maar ik ben er trots op dat ik terugkeer bij MP en in de Formule 2. De turbo-auto was nieuw voor mij, want ik heb alleen ervaring met de oude GP2-auto. Ik heb de zes dagen dus goed gebruikt om vertrouwd te raken met het nieuwe chassis en de nieuwe motor. Het is een geweldige auto en ik weet zeker dat we het goed kunnen doen.”
 
"Ik ben erg blij met deze geweldige kans", zei Raghunathan bij de ondertekening van zijn Formule 2-contract. "Onze test in Barcelona was zeer positief. Ik ga die ervaring gebruiken om het seizoen goed te beginnen. Het is van onschatbare waarde dat ik zo’n ervaren teamgenoot als Jordan heb, want ik besef dat ik een steile leercurve voor de boeg heb.”
 
"Ik heet zowel Jordan als Mahaveer van harte welkom in het team", aldus Sander Dorsman, MP’s teammanager. "We weten wat we aan Jordan hebben, dat werd bewezen toen we op Jérez al snel weer in ons ritme zaten. Mahaveer heeft intussen de snelheid om zich te bewijzen in de Formule 2. Hij heeft slechts drie dagen getest, dus ik ben ervan overtuigd dat we in de loop van het seizoen veel progressie zullen zien.”

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed