Nieuws

Veel spektakel in Zandvoort voor seizoen 2019

Circuit Zandvoort presenteert vol trots een gevarieerd jaarprogramma waarbij alle liefhebbers van stoere autosport hun hart kunnen ophalen. De evenementenkalender toont daarnaast ook weer een mooie selectie van activiteiten met aandacht voor familie-entertainment en lifestyle.

Genieten van Formule 1 op Circuit Zandvoort

Dit jaar zijn de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ (zaterdag 18 & zondag 19 mei) weer een hoogtepunt waar veel fans naar uitkijken. Het belooft weer een geweldige editie te worden, waarbij meer informatie over demonstraties en het raceprogramma in het voorjaar van 2019 bekend gemaakt zal worden.

Circuit Zandvoort is uniek door de traditie en de geschiedenis van dit bijzondere racecircuit in Nederland. Bij de Historic Grand Prix Zandvoort (vrijdag 6 t/m zondag 8 september) zullen deze glorierijke oude tijden herleven. Bezoekers kunnen genieten van races met historische Formule 1 auto’s, net als van een rijkelijk gevuld raceprogramma met Le Mans auto’s, GT, Toerwagens en formulewagens uit vervlogen tijden. Na een geweldig debuut in 2018, beleeft ook de FIA Historic Formula 3 European Cup  een tweede editie tijdens dit evenement. Daarnaast maken een aantal legendarische auto’s de reis naar Zandvoort, speciaal voor dit unieke weekend, waarbij lifestyle en liefhebberij op een mooie wijze samen komen.

Zandvoort toneel van strijd met krachtige supercars

Nieuw op de kalender van Circuit Zandvoort is het spectaculaire weekend van de Blancpain GT World Challenge Europe (vrijdag 12 t/m zondag 14 juli). Dit toonaangevende kampioenschap rekent op een felle strijd met GT3 supercars als de Audi R8, Bentley Continental, BMW M6, Lamborghini Huracan, Ferrari 488 GT3 en Mercedes-AMG GT3. Daarnaast lijkt een fors deel van ’s werelds beste GT-coureurs in de klasse aan de start te komen. Het weekend zorgt ook voor de terugkeer van de sensationele GT4 European Series en volop vuurwerk van de temperamentvolle Lamborgini Super Trofeo Europe (met een volle grid van gelijkwaardige Lamborghini’s).

Daarmee is het smullen van spectaculaire autosport nog niet voorbij: ook het ADAC GT Masters weekend maakt weer deel uit van de kalender (zaterdag 10 & zondag 11 augustus). Hierbij komt het sterkste nationale kampioenschap van de GT-racerij in actie: de ADAC GT Masters, met bijna 30 GT3 supercars, inclusief twee hagelnieuwe Aston Martin Vantage GT3 bolides. Daarnaast bieden ook de andere series uit het programma, waaronder de ADAC TCR Germany en ADAC GT4 Germany, volop actie op het circuit.

Lifestyle

Voor liefhebbers van lifestyle evenementen biedt Circuit Zandvoort eveneens een meer dan interessante kalender. Zo is er speciale aandacht voor Britse auto’s en andere indrukwekkende ‘premium cars’ tijdens het British Race Festival (zaterdag 6 & zondag 7 juli). Een gecombineerd programma met races en ‘vrij rijden’-sessies zorgt voor volop vermaak op het circuit, terwijl in de paddocks diverse merkenclubs te zien zijn en een bezoek langs diverse kraampjes en standhouders kan worden gebracht.

Een nieuw evenement op de kalender is RPM Live: de interactieve versie van het RPM Magazine, met volop aandacht voor performance cars, exclusieve auto's, sportauto's en dat in een dynamische setting op het Circuit van Zandvoort. Ook de American Sunday, het JapFest, de Historic Zandvoort Trophy en Spettacolo Sportivo zijn als populaire thema evenementen in de jaarkalender opgenomen.

Sporten

Naast een keur aan auto(sport)evenementen is Circuit Zandvoort ook in 2019 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner’s World Zandvoort Circuit Run (zondag 31 maart) en Cycling Zandvoort (zaterdag 15 & zondag 16 juni). Daarnaast biedt het evenemententerrein diverse MTB-mogelijkheden voor iedereen die graag een off-road fietsuitdaging aangaat.

Hoogtepunten

Met een gevarieerde en sterke kalender presenteert Circuit Zandvoort een meer dan interessant jaarprogramma voor 2019. Hoogtepunten zijn:

  • 18 - 19 mei: De 4e editie van de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ met de meest succesvolle Nederlandse F1-coureur in actie op Circuit Zandvoort: Max Verstappen
  • 6 - 7 juli: Het British Race Festival, een special thema evenement met veel aandacht voor Britse automerken, ‘a taste of British Motorsport’ en pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort
  • 12 – 14 juli: Blancpain GT World Challenge Europe, met een groot aantal brullende supercars en strijd om elke centimeter
  • 10 - 11 augustus: Het ADAC GT Masters-weekend, met bijna 30 stoere GT3-bolides
  • 6 - 8 september: De Historic Grand Prix met F1’s, GT’s en bijzondere klassiekers uit vervlogen tijden.

Volledige agenda 2019:

23 februari                  Circuit Short Rally

02 maart                     Final 4

10 maart                     AutoMaxx Streetpower

31 maart                     Runnersworld Zandvoort Circuit Run

14 april                        American Sunday

20 - 21 april                DNRT Paasraces

05 mei                         JapFest

11 - 12 mei                 Historische Zandvoort Trophy

18 – 19 mei                Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’

08 – 09 juni                Pinksterraces

15 – 16 juni                 Cycling Zandvoort

06 – 07 juli                 British Race Festival

12 – 14 juli                 Blancpain GT World Series

28 juli                          RPM Live

10 – 11 augustus      ADAC GT Masters

24 – 25 augustus        Spettacolo Sportivo

31 aug. - 01 sept.       Noordzee Cup           

06 – 08 september    Historic Grand Prix Zandvoort

14 – 15 september     Benelux Open Races

29 september             Supercar Sunday

05 - 06 oktober          Finaleraces

23 november              Zandvoort 500

 

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed