Nieuws

Vliegende start Vacansoleil in rallysport

Dinsdag werd bekend gemaakt dat Vacansoleil zich dit seizoen nadrukkelijk in de rallysport zal gaan manifesteren. Twee equipes zullen vanaf half mei de bekende blauw-gele kleuren van de Europese marktleider op het gebied van campingvakanties gaan verdedigen in het Nederlands Kampioenschap én het wereldkampioenschap! Voormalig KNAF-talent Timo van der Marel zal een beperkt programma in het WRC (World Rally Championship) rijden met een Ford Fiesta R2, terwijl Henk van de Riet met eenzelfde auto aan de start staat van een aantal rally’s in Nederland. Daarnaast ondersteunt Vacansoleil ook het KNAF Talent First programma voor de equipe Leo van der Eijk/Jac Gillis.

Nadat Vacansoleil zich eind 2013 terug trok uit de internationale wielersport werd op het Eindhovense hoofdkantoor van de vakantieaanbieder gezocht naar andere manieren om het populaire merk onder de aandacht te brengen van de klanten in binnen- en buitenland. Daarbij is de keuze gevallen op de rallysport: “Onze jonge doelgroep van vakantievierende families voelt zich in veel landen waar wij actief zijn aangetrokken tot spectaculaire sporten en wij denken met de rallysport sponsoring aandacht te genereren voor onze unieke vakantieformules,” aldus John Gerards, senior marketing manager Vacansoleil.

Timo van der Marel/Rebecca Smart
Voor Timo van der Marel komt er met de bekendmaking van de plannen van Vacansoleil een einde aan een lange tijd van onzekerheid: “Maar eind goed, al goed,” aldus een opgetogen Van der Marel. “Na twee seizoenen voor het KNAF Talent First programma in het Junior wereldkampioenschap moesten we vorig jaar noodgedwongen een stap terug doen, maar met succes. Want we wonnen de competitieve Ford Fiesta Cup in België en werden ook nog eens tweede in het Belgisch Junior Kampioenschap.” De 24-jarige Van der Marel hervond in België in 2013 zijn natuurlijke snelheid en bouwde aan zijn zelfvertrouwen: “Dat kwam mede door mijn team (MCC Sport), maar ook nadrukkelijk door het goede navigeren van Rebecca Smart.” De Australische Rebecca Smart (27) woont en werkt in Nederland, maar deed ervaring op in het Australisch Rallykampioenschap en het WRC. Timo van der Marel rijdt voor het eerst in de kleuren van Vacansoleil tijdens de Rally van Putten (zaterdag 10 mei 2014). Daarna staan in ieder geval de WRC rally’s van Duitsland (22–24 augustus) en Spanje (24–26 oktober) op het programma. In de loop van het seizoen wordt gekeken naar andere mogelijke rally’s, zoals bijvoorbeeld de Hellendoorn Rally in september. “Ik ben trots dat ik mij kan verbinden aan een mooi merk als Vacansoleil en ik zal er alles aan doen om het vertrouwen niet te beschamen.”

Henk van de Riet/Wim Backers
De tweede Vacansoleil equipe wordt gevormd door Henk van de Riet/Wim Backers; zij zullen met een eveneens door MCC Sport gerunde Ford Fiesta R2 deelnemen aan een aantal rally’s op Nederlandse bodem, eveneens te beginnen in Putten; daarna zal deze nog relatief onervaren equipe starten in Helmond (ELE), Etten-Leur (GTC), in België (Omloop van Vlaanderen) en als klap op de vuurpijl ook in Nederlands bekendste rally in Hellendoorn. Henk van de Riet: “Wij zijn reuze trots dat we samen met de jonge talentvolle Timo van der Marel in een team zitten; daar kunnen wij ontzettend veel van leren en gaandeweg het seizoen zullen we de koers voor de toekomst uitstippelen. Eerst maar eens wennen aan de nieuwe auto en het compleet nieuwe team!” Zowel Van de Riet als Backers zijn werkzaam bij Vacansoleil en hopen zo het enthousiasme voor de rallysport intern te kunnen benutten voor team building en betrokkenheid bij de internationale onderneming.

KNAF Talent First
Al meer dan 10 jaar organiseert de nationale autosportfederatie KNAF met steun van het NOC*NSF en het Ministerie van WVS een autosport talenten (h)erkenningsprogramma in verschillende takken van de autosport, zoals karting, circuit en de rallysport. In de rallysport kwamen onder meer Hans Weijs jr, Kevin Abbring en Timo van der Marel onder de vlag van KNAF Talent First uit in het WRC (Wereldkampioenschap Rally’s). Dit jaar zal het 22-jarige rallytalent Leo van der Eijk (Nieuwerkerk a/d IJssel) met steun van Vacansoleil binnen het KNAF Talent First programma de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Met zijn navigator Jac Gillis krijgt Van der Eijk de beschikking over een Ford Fiesta R2 van MCC Sport en dit duo start in 3 Nederlandse, 1 Belgische en 1 Duitse rally met als doel in 2015 internationaal door te groeien.

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed