Nieuws

Eerste teams onthullen hun F1 2019 bolide

De eerste teams hebben inmiddels hun auto onthuld voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Het Amerikaanse team Haas F1 beet de spits af met hun VF19. Toro Rosso (foto) en Williams presenteerde de nieuwe auto op maandag 11 februari aan het publiek. 

De Livery van Toro Rosso is in kleurstelling gelijk aan die van de wagen uit 2018. De STR14 ziet er degelijk uit en uiteraard valt de bredere vleugel partijen wel op die volgens de nieuwe richtlijnen breder zijn dan vorig seizoen. Kvyat en Albon zullen dit seizoen uitkomen voor de stal die in Italie zijn thuisbasis heeft en ook dit jaar weer met Honda zal starten. Honda heeft tevens aangegeven dat Toro Rosso dezelfde middelen zal krijgen als het hoofdteam van Red Bull Racing. 

Haas presenteerde op 7 februari als eerste de nieuwe livery in opvallend zwart met een goud randje. Het doet een beetje denken aan de oude John Player Special look maar de kleuren zijn afkomstig van Rich Energy. De Energy Drink wil de aanval openen op Red Bull Racing. Haas heeft wel vaker kunnen verrassen maar kwam vaak later in het seizoen wat tekort. Of het dit jaar wel gaat lukken is maar de vraag. Haas heeft als een van de weinige teams wel een rijders behouden en zo komen Grosjean en Magnussen dus ook dit seizoen weer uit maar in nieuwe kleuren.

Ook Williams heeft de nieuwe livery laten zien en is vooral wit met blauwe accenten. Rokit is de titelsponsor van het team en ook Rexona is dit jaar weer behouden als een van de grotere sponsoren. Het Engelse team heeft dit jaar afscheid moeten nemen van sponsor Martini. Williams heeft daarop dan ook besloten om met een nieuwe frisse look van start te gaan in 2019. Als krachtbron kan men weer beschikken over de Mercedes motor maar gebruiken ze nog steeds hun eigen ontwikkelde versnellingsbak. George Russel zal zijn debuut gaan maken terwijl we Robert Kubica zijn rentree zien maken bij het Engelse team. 

Schema presentatie teams 2019:

  • 12 februari Renault F1
  • 13 februari Mercedes / Red Bull Racing / Racing Point
  • 14 februari McLaren
  • 15 februari Ferrari
  • 18 februari Alfa Romeo
Foto's: PR
RSS News Feed