Nieuws

Hamilton wint na straf Vettel in Canada, Max P5

Lewis Hamilton wint de Grandprix van Canada op het circuit Gilles-Villeneuve. Al komt Vettel als eerste over de streep toch is het Vettel die na een vijf seconden straf Hamilton aan zich voorbij zag gaan. Een zware straf voor de Duitser die even van de baan schoot en daarmij Hamilton bijna raakte maar de Ferrari coureur kon geen kant op. Max Verstappen naar P5 en wederom heeft de Nederlander er wel alles uit gehaald maar konden ze niet de snelheid aan van de rest. 

Onder zonnige omstandigheden rijden we op Circuit Gilles-Villeneuve de zevende race van het seizoen. Vettel zal vanaf pole starten met achter zich Lewis Hamilton. Max op P9 na eens straf van Sainz die Albon wist op te houden in de kwalificatie. Magnussen start vanuit de pits na zijn crash in Q2. 

De lichten gaan uit en Vettel is goed weg en door de eerste bocht. Hamilton volgt en Leclerc op plaats drie. Albon verspeelt zijn vleugel en moet terug naar de pits. Hulkenberg is voorbij aan Bottas. Verstappen zet gelijk druk op Norris maar heeft nog geen DRS in de eerste ronden. Sainz komt in ronde 4 naar binnen met een leeg lopende band. Verstappen even voorbij aan Norris maar de McLaren coureur geeft niet op en pakt op snelheid op het rechte stuk met zachte banden weer de plek terug. In ronde 7 is Max er dan wel goed voorbij en kan hij naar de staart van Bottas. Gasly en Ricciardo inmiddels gestopt voor nieuwe banden en Norris valt uit in ronde 9 met een kapot wiel aan de rechter achterkant. Het lijkt dat de ophanging is gebroken maar waardoor is niet duidelijk. 

Verstappen jaagt op P5 met Bottas en rijdt op een compound harder en zal lamger door kunnen rijden als Bottas. Perez voorbij aan Magnussen voor P15. Giovinazzi raakte de muur maar kan verder. Hulkenberg naar binnen voor zijn eerste stop en de laatste auto met de zachte band die nog naar binnen moest. In ronde 27 komt Vettel naar binnen en een ronde later volgt Hamilton al snel. Hij weet er geen voordeel uit te halen. Leclerc aan de leiding maar zal nog moeten stoppen net als Bottas die beide nog op geel rijden. Verstappen zal later kunnen stoppen met zijn harde banden. Giovinazzi spint in ronde 27. Bottas komt in ronde 31 naar binnen voor zijn eerste stop en komt achter Ricciardo naar buiten. 

Perez en Grosjean raken elkaar maar Perez is er voorbij voor P13. In ronde 33 komt de crew van Leclerc naar buiten voor zijn eerste stop. Hij komt achter Max Verstappen naar binnen maar de Nederlander moet dan nog een stop maken. Bottas op de staart van Ricciardo maar de Renault coureur geeft zich niet makkelijk over aan de Mercedes. Ook een tweede poging slaagt niet bij Bottas. In ronde 39 is hij er dan wel voorbij. Hamilton zit ondertussen op DRS afstand van Vettel. Verstappen meld dat zijn rempedaal bijna op de vloer zit en dat is geen goed nieuws. Zal de Nederlander het uithouden tot het einde van de race? 

In ronde 48 schiet Vettel even van de baan en bij het terugkomen raakt hij Hamilton bijna. Verstappen komt naar binnen voor de gele band en kiest voor veiligheid. De stewards onderzoeken de situatie tussen Vettel en Hamilton. Verstappen komt achter de beide Renault maar is er na een aantal ronden al voorbij. Max Verstappen ligt momenteel alweer op P5. Vettel krijgt een vijf seconden straf en Hamilton zal dus in de buurt moeten blijven om de race te winnen. Een zware straf want Vettel geeft aan dat hij geen kant op kon. Albon valt uit in ronde 63. 

Lewis Hamilton profiteert van de straf van Vettel en wint de Grandprix van Canada. Vettel na zijn tijdstraf op plek 2 en Leclerc pakt de derde plaats. Max Verstappen moest genoegen nemen met een vijfde plaats achter Bottas. 

Foto's: PR
RSS News Feed