Nieuws

Noah Degnbol met MP naar Spaans F4

Het Deense karttalent Noah Degnbol Møller is voor zijn debuutseizoen in de autosport in zee gegaan met MP Motorsport. Degnbol opent voor het Nederlandse team de aanval op het Spaanse Formule 4-kampioenschap van 2021.

De 16-jarige Deen kan inmiddels terugkijken op een productieve tweedaagse test met MP, een test waarin hij meteen zijn bedoelingen duidelijk maakte voor zijn eerste seizoen na de kartsport. Degnbol maakt straks samen met Suleiman Zanfari, Rik Koen, Gil Molina, Dilano van 't Hoff en Manuel Espírito Santo deel uit van de F4-bezetting bij MP Motorsport. Meer aankondigingen volgen nog. Degnbol wordt gesteund door de Deense autosportbond, nadat hij eind 2020 werd uitgenodigd om zich bij Team Denmark te voegen.

"Ik ben erg blij dat ik bij MP Motorsport mag beginnen aan mijn eerste seizoen in de formuleauto’s", aldus Degnbol. "Met hun jarenlange ervaring en geweldige staat van dienst geven ze mij de beste kans om voor het kampioenschap te gaan, daar ben ik van overtuigd. Tijdens mijn eerste test was ik meteen zelfverzekerd in de auto. Ik voelde me onmiddellijk thuis in het team en kon het ook goed vinden met mijn nieuwe teamgenoten. Met zo veel goede coureurs in het kampioenschap wordt het een zwaar seizoen, maar ik ga strijden tot de laatste ronde. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint!"

"Het is goed nieuws dat Noah bij ons rijdt in het seizoen 2021", aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "In de karts was hij een enorme belofte, met een talent dat hij goed weet te vertalen naar de formuleauto’s, zo bleek uit zijn test met ons. Ik weet zeker dat hij een topseizoen voor ons gaat neerzetten in het Spaanse F4-kampioenschap."

Degnbol racete in de OK Junior- en OK-klassen van het Duitse kartkampioenschap voordat hij op Europees niveau ging karten. In 2018 was hij net uitgeroepen tot Deens karttalent van het jaar. Zijn seizoen in de WSK Open Cup van 2019 werd bekroond met een zesde plaats in de finale en een heatwinst. Hij bleef OK-karts rijden in 2020 en nam daarbij deel aan zowel het CIK-FIA EK en WK als de WSK Super Master Series. Hij sloot het seizoen af met een zesde plaats in de pre-race van het WK in Portimão. Degnbol won een reeks Deense kampioenschappen voordat hij de overstap maakte naar de internationale kartwereld.

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed