Nieuws

Doornbos en snowboarder in Zandvoort

Olympisch snowboarder Melissa Peperkamp (16) snowboardde vandaag op CM.com Circuit Zandvoort met hulp van voormalig Red Bull Racing Formule 1-coureur Robert Doornbos. Unieke omstandigheden op het circuit, met sneeuwduinen van meer dan 40 cm hoog, kombochten, vangrails en Doornbos in een race buggy waren de ingrediënten voor een spectaculaire middag.

 

Melissa Peperkamp, afgelopen vier jaar Nederlands kampioen, rijdt normaal internationale wedstrijden in slopestyle en big air. Ze zou eigenlijk deze week naar Oostenrijk gaan voor een trainingskamp in de bergen, maar met deze winterse omstandigheden in eigen land liet ze de kans niet onbenut. CM.com Circuit Zandvoort is dan juist weer een locatie die vandaag niet gebruikt kon worden waar het voor bedoeld is. Dus belde Melissa, oud Red Bull Racing Formule-1 coureur Robert Doornbos om haar te helpen.

“Het was echt te gek”, vertelt een energieke Melissa. “We hoorden dat er veel sneeuw op het circuitterrein lag, dus hebben we Robert gebeld om even te komen. Op een gegeven moment reden we 70 kilometer per uur. En je kon heerlijk achter die buggy boarden.”

Robert Doornbos vult aan: “Totaal andere omstandigheden dan we hier hopelijk over een paar maanden bij de F1 Heineken Dutch Grand Prix zien. Red Bull vroeg me of ik vandaag een dagje in de sneeuw op CM.com Circuit Zandvoort wilde rijden. Ja dan weet je dat je moet komen natuurlijk.”

Tekst: PR
RSS News Feed