Nieuws

Ledermair oppermachtig in Boss GP Zandvoort

Johann Ledermair heeft beide races gewonnen met zijn Dallara GP2 bolide tijdens de Jumbo Familiedagen op Circuit Zandvoort. Pech was er voor familie van Kalmthout. De start was goed maar in race 1 kreeg Marijn een lekke band en Rinus leek na een verremming geen goede kans meer te maken op de overwinning. In race 2 gaat het gelijk fout bij de start voor familie Van Kalmthout. Ook hier is Ledermair foutloos en wint hij ook hier.

Beide auto's van Van Kalmthout komen in de eerste race goied weg. Marijn krijgt een lekke band met zijn Benetton B197 F1. Rinus lag aan kop maar maakte een fout waardoor zijn linker voorband een bad spot had en hij Ledermair voorbij moest laten gaan. Wel weet Rinus de tweede plaats te pakken met zijn GP2 voor Mahaveer Raghunathan met de Lola Auto GP. 

Uitslag race 1 BOSS GP

1. Johann Ledermair (Dallara GP2) 14 ronden
2. Rinus van Kalmthout (Dallara GP2 Evo) +10.645
3. Mahaveer Raghunathan (Lola Auto GP) +1:05.699
4. Salvatore de Plano (Dallara GP2) +1:23.603
5. Marc Fagionatto (Dallara GP2) +1:28.267

In de tweede race gaat het gelijk mis bij de start van de Boss GP race. Rinus van Kalmthout komt amper weg met zijn GP2. Een ander rijder ontwijkt maar raakt vader Marijn van Kalmthout en voor beide is de race gelijk over. Het rechte stuk is gesloten en het hele veld moet via de pits erom heen. Ledermair is bij de herstart goed weg en al gauw maakt hij een gat van meer dan tien seconden. Opnieuw is er dan een safteycar als Becker met zijn Dallara World Series by Renault 3.5 uitvalt. De finish is achter de safetycar en Ledermair wint wederom. Raghunthan pakt de tweede plaats met zijn Lola Auto GP voor de Plano.

Uitslag race 2 BOSS GP

1. Johann Ledermair (Dallara GP2) 14 ronden
2. Mahaveer Raghunathan (Lola Auto GP) +1.781
3. Salvatore de Plano (Dallara GP2) +3.689
4. Marc Fagionatto (Dallara GP2) +9.084
5. Florian Schnitzenbaumer (Dallara GP2) +23.240

Tekst en foto's: Martijn Hessels
RSS News Feed