Nieuws

Supercar Challenge van start tijdens Paasraces

Dit weekend ging bij de Paasraces op Circuit Park Zandvoort seizoen 2014 van deSupercar Challenge powered by Pirelli van start. Tijdens dit evenement kwamen meteen alle divisies van de klasse in actie, wat resulteerde in een bomvol programma. De races op zaterdag werden nog onder zonnige omstandigheden verreden, maar de weersgoden waren de coureurs op maandag minder goed gezind. Zo ging de race van de Sport-divisies op maandag onder natte omstandigheden van start. 

GT-divisies

Henry Zumbrink begon zijn seizoen in de Supercar Challenge powered by Pirelli voortvarend. De Volvo-coureur won namelijk de eerste race van de GT-divisies tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort en troefde daarmee zijn concurrentie af. Minder goed verging het teamgenoot Kelvin Snoeks, die liggend op de eerste positie in de eerste ronde van de baan schoot en veel schade aan zijn bolide opliep. De tweede plaats werd behaald door Martin Lanting en Bob Herber in de Ferrari 458 GT2, de derde plaats ging knap naar Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan met de in Europa debuterende SRT Viper GT3-R. In de GT-divisie ging de overwinning naar Pim van Riet in de Radical RXC, in de GTB-divisie was Daan Meijer met zijn Porsche 997 GT3 Cup de snelste man.

Ook Bob Herber en Martin Lanting zijn hun seizoen in de Supercar Challenge powered by Pirelli sterk begonnen. De Ferrari-coureurs pakten tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort in de race van de GT’s op maandag de overwinning nadat ze in de race op zaterdag ook al een tweede plaats hadden behaald. Slobodan Cvetkovic en Fabian Hambrecht eindigden met hun Audi R8 GT3 LMS Ultra ditmaal op de tweede plaats, voor Henry Zumbrink. In de GT-divisie ging de overwinning naar Frédérique Jonkheere en Patrick Van Glabeke in de Ferrari 458 GT3, in de GTB-divisie ging de overwinning naar Tom en James Webb. De race eindigde ditmaal achter de safety car omdat Peter Hoevenaars met zijn Viper GT3 in de slotminuten hard van de baan af schoot.

Sport-divisies

Pieter van Soelen en Koen Bogaerts zijn het seizoen in de Supersport-divisie goed begonnen. De BMW-coureurs pakten namelijk met ruime voorsprong de overwinning in de eerste race van de Sport-divisies van de Supercar Challenge tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Dennis de Groot en Priscilla Speelman begonnen het seizoen ook goed en eindigden op de tweede positie. Achter De Groot en Speelman eindigden de broers Boorsma, debutanten in de klasse, op de derde plaats. In de Sport-divisie ging de overwinning in de race op zaterdag naar Lotus-coureur Erwin van Dijk.

Cor Euser was in de race op maandag op een opdrogende baan heer en meester. De Lotus-coureur pakte na een start in het middenveld in de slotfase de overwinning en troefde daarmee de op de tweede plaats geëindigde Martin Webb af. Koen Bogaerts en Pieter van Soelen pakten de derde positie. In de Sport-divisie ging de overwinning na een spannende strijd in de allerlaatste ronde naar Wesley en Maurits Caransa, voor het duo Ooms/Dubois en het duo De Kleijn/De Borst.

Superlights

Henk Thuis begon seizoen 2014 in de Superlights sterk. In de race op zaterdag pakte de Radical-coureur pakte bij de start van de race de eerste plaats over van Bas Schouten en kon na technische problemen bij diezelfde Schouten zonder veel tegenstand naar de overwinning rijden. In de tweede groep van de Superlights ging de overwinning naar Ko Koppejan, voor Wibo Rademaker en het duo Kuijer/Köhler.

Ook tweede race van de SUperlights op maandag was en prooi voor Henk Thuis. De Radical-coureur kon ditmaal in de beginfase van de race meteen een gat slaan richting achtervolger Bas Schouten en gaf die eerste plaats daarna niet meer af. In de tweede groep, met de Radical SR3 en de Praga R1, ging de overwinning naar Ko Koppejan. Rick van Geffen en Wibo Rademaker eindigden hier met hun Radicals op de plaatsen twee en drie.

Tekst: PR
Foto's: Martijn Hessels
RSS News Feed