Nieuws

Sebastiaan Bleekemolen sterk in Clio Cup

Sebastiaan Bleekemolen is het Clio Cup Benelux seizoen sterk begonnen. Bleekemolen wist tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort beide races te winnen en gaat hierdoor aan de leiding in het kampioenschap. Bleekemolen kreeg de overwinningen niet cadeau en moest tijdens beide races afrekenen met een felgroene Clio van Dekker Racing.

Tijdens de Paasraces kwamen de hagelnieuwe Renault Clio's voor het eerst in actie. De nieuwe Clio is qua rijgedrag compleet anders dan de oudere versie en dat zorgde soms voor wat onwennige acties op de baan. Sebastiaan Bleekemolen wist tijdens de twee races het beste om te gaan met de nieuwe auto en pakte de dubbel. Jan Muys en Marcel Dekker wisten het Bleekemolen lastig te maken tijdens de beide races, maar konden niet voorkomen dat hij er met de winst vandoor ging. De races waren ouderwets spannend en er werd gestreden om elke meter.

Clio Challenge
Naast de 12 nieuwe Clio's streden er ook 7 oude Clio's mee in de Clio Challenge. Deze aparte klasse vervangt de oude Olympia klasse en zorgt ervoor dat deelnemers met het oude type Renault Clio kunnen deelnemen aan de races. het verschil in snelheid was groot, maar er ontstond een mooie onderlinge strijd. Wilbert van den Burg wist de eerste race in de Clio Challenge op zijn naam te schrijven terwijl Marcel van de Maat met een 9de plaats algemeen de tweede race op zijn naam schreef.

Uitslag Clio Cup Benelux Paasraces
Race 1
1. S. Bleekemolen   16 ronden
2. J. Muys              +3.500
3. N. Langeveld      +3.743
Winnaar Clio Challenge: W. van den Burg
Race 2
1. S. Bleekemolen  16 ronden
2. M. Dekker         +0.196
3. M. de Groot      +0.375
Winnaar Clio Challenge: M. van de Maat

 

 

RSS News Feed