Nieuws

Las Moras begint seizoen met 3x podium

Las Moras Racing Team uit Krimpen aan de Lek is het vaderlandse autosportseizoen, dat traditioneel wordt aangevangen tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, goed begonnen. Liesette Braams behaalde in het Burando Production Open een knappe dubbelzege en gaat daardoor aan de leiding van het kampioenschap.

Duncan Huisman en Luc Braams namen met hun Renault Mégane Trophy deel aan de Supercar Challenge en konden direct de gevechten om de podiumplaatsen aan, in de sterk bezette GT-categorie. Na een vierde klassering in de eerste race, zorgde een lekke band er voor dat het duo in race 2 wederom net naast het eremetaal greep. Max Braams nam plaats achter het stuur van de nieuwe Renault Clio en hij verloor de kopgroep geen moment uit het oog. Hij finishte de beide races van de Clio Cup Benelux als zevende en zesde en werd beloond met de fair play-prijs.

Liesette Braams slaat dubbelslag
Liesette Braams had het autosportseizoen nauwelijks beter kunnen beginnen. Braams stuurde haar groene BMW 123d tijdens de eerste manche in de hoogste versnelling langs haar concurrenten. Komend van de voorlaatste startrij, veroverde Braams binnen vier ronden de leidende positie in de derde divisie. Dat weerhield de Las Moras-coureur er niet van om ook de strijd aan te gaan met coureurs uit andere divisies. Braams maakte haar droomweekeinde compleet, door op een nat en daardoor uitdagend Circuit Park Zandvoort, ook de tweede race te winnen. Leuk detail: haar aanstaande teamgenoot in de GT4 European Series, Rob Severs, pakte ondertussen de winst in divisie 1. “Ik denk dat we voor het GT4 een perfect paar zijn”, zei Liesette. “Ik ben heel erg blij, want ik had natuurlijk niet gedacht dat ik zo vlot bij mijn concurrenten kon uitlopen en na het eerste weekeinde meteen aan de leiding van het kampioenschap zou gaan!” 

Duncan Huisman en Luc Braams net buiten de prijzen
Het autosportseizoen begint voor Duncan Huisman en Luc Braams eigenlijk pas echt in het weekeinde van 10 en 11 mei op het Italiaanse circuit Misano, als ze deelnemen aan de GT4 European Series. Maar het Las Moras-duo liet de start van de vaderlandse autosport, tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, niet aan zich voorbij gaan. Huisman en Braams schreven zich in voor een gastrace in de Supercar Challenge en konden met hun Renault Mégane Trophy direct de gevechten om de bekers en champagne aangaan. Toch belandde het duo in de eerste race net buiten de prijzen. In de tweede wedstrijd lag een podiumklassering in het verschiet, maar een lekke band deed hen, enkele luttele minuten voor de finish, tot wederom de vierde plek terugvallen. “Vlak na de rijderswissel kreeg Luc een lekke band”, zei Huisman na afloop van de tweede race. “Dat was erg jammer, want ondanks dat we met onze Mégane 300 pk minder hebben dan de concurrenten, konden we ze aardig weerstand bieden. Een podiumklassering was dus een mooie beloning geweest.”

Max Braams wint fair play-prijs
Behalve in het Burando Production Open en de Supercar Challenge, was Las Moras Racing Team dit weekeinde ook vertegenwoordigd in de Clio Cup Benelux. Max Braams nam afgelopen weekeinde plaats achter het stuur van de nieuwe Renault Clio 4. Braams liet zien het tempo van de kopgroep te kunnen volgen en werd als zevende en zesde geklasseerd. In de tweede race kwam hij slechts 3,601 seconden achter de racewinnaar over de finish. “Ik had de kopgroep in het vizier, maar jammer genoeg mist mijn auto topsnelheid, anders had ik voor een topdrie klassering kunnen gaan”, aldus Braams, die na afloop van de tweede race zijn Renault Clio toch onder het podium mocht parkeren. Hij werd namelijk beloond met de fair play-prijs. Het leverde Braams behalve de roem en de champagne, een set banden voor het volgende evenement op.

De eerstvolgende keer dat Las Moras Racing Team in actie komt, is op 10 en 11 mei. Dan rijdt het team met een sterke Nederlandse afvaardiging in de GT4 European Series op het Italiaanse Misano. Luc Braams, Duncan Huisman, Marcel Nooren en Jan Joris Verheul komen in actie met een Chevrolet Camaro. Zij gaan onder meer de strijd aan met teamgenoten Liesette Braams en Rob Severs (BMW M3 GT4).

Tekst: PR
Foto's: Martijn Hessels
RSS News Feed