Nieuws

DSC nieuwe uitdaging voor Kelvin Snoeks

Kelvin Snoeks en het team van DayVtec slaan in 2014 voor een tweede autosportseizoen de handen ineen. Samen met zijn loyale partners HDI-Gerling en Snoeks Automotive zal Snoeks dit jaar zijn debuut maken in de SuperCar Challenge. De snelle Noord-Hollander wil met een 700 PK sterke Volvo Silhouet dit jaar direct om de titel strijden in de Super GT Divisie. HDI-Gerling wordt eveneens partner van deze koningsklasse van de nationale autosport.

OVER DE SUPERCAR CHALLENGE
De SuperCar Challenge is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de hoogste klasse binnen de Nederlandse autosport. Verdeeld over meerdere divisies kunnen binnen de serie verschillende typen racewagens het tegen elkaar opnemen in zogenaamde semi-endurance races van ieder 1 uur. In 2014 bestaat de kalender voor de Super GT divisie, de hoogste klasse waarin ook Snoeks uit zal komen, uit acht drukbezochte A-evenementen die verreden worden op de mooiste en uitdagendste circuits in onder andere Nederland, België, Duitsland en Engeland. Drie van de acht evenementen worden georganiseerd in samenwerking met Acceleration 2014.  De seizoenopener vind aanstaand weekend al plaats tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort.

SUPERCAR CHALLENGE EN KELVIN SNOEKS OP TV
De races en kampioenschapsambitie van Kelvin Snoeks zijn goed te volgen op onder andere televisie en printmedia. Alle races van de SuperCar Challenge worden op RTL7 op de zondagmiddag na het desbetreffende evenement uitgebreid uitgezonden en tevens herhaald de week daarop. Door de grote startvelden, alle nevenactiviteiten voor bezoekers, VIP-hospitalities voor partners en genodigden schetst de SuperCar Challenge voor zowel rijders, teams, sponsoren, media, partners en genodigden dus een uiterst aantrekkelijk plaatje!

AMBITIE
Samen met Team DayVtec zal Kelvin Snoeks de strijd aangaan in de Super GT divisie met een zogenaamde silhouette auto. Dit is een V8 aangedreven, 700 PK sterke bolide met een Volvo bodywork. Het team van Davy Lemmens heeft reeds een jaar ervaring met deze wagen maar heeft afgelopen winter de bolide een upgrade gegeven waardoor Snoeks aanstaand seizoen kan beschikken over nog meer vermogen om voor het kampioenschap te gaan.

KELVIN SNOEKS: “Ik ben erg blij om met dit goede nieuws naar buiten te komen! De afgelopen maanden heb ik met het team en mijn partners hard gewerkt om tot dit mooie totaalplaatje te komen. De wagen ziet er schitterend uit en is supersnel, de circuits zijn stuk voor stuk adembenemend, de concurrentie is ijzersterk. Ik ga het opnemen tegen Ferrari’s, Porsches, Lamborghini’s, BMW’s en andere Silhouettes. Kortom, ik kan niet wachten om dit weekend aan de start te staan van een veelbelovend seizoen. Hiervoor wil ik natuurlijk graag mijn trouwe partners HDI-Gerling en Snoeks Automotive bedanken. En op de baan zal ik mijn uiterste best doen om dit in klinkende resultaten om te zetten!”

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed