Nieuws

Zumbrink pakt eerste overwinning van het seizoen

Afgelopen weekend was Circuit Park Zandvoort weer het toneel voor de traditionale Paasraces. De Supercar Challenge was aanwezig voor hun seizoensopener. Henry Zumbrink stond tweemaal aan de start met zijn aangepaste Volvo S60 V8 racewagen. Met een overwinning en een derde plaats wist Henry Zumbrink dan ook voor een mooie opening te zorgen en wist veel punten te scoren in het kampioenschap. Hopelijk een mooie start voor een mooi jaar.

Vrije trainingen en Kwalificatie
Het raceweekend begon voor de Amerongse coureur en zijn team al op donderdag, waar de donderdag en vrijdag getest kon worden op het Zandvoortse circuit. Gezien de Super GT Klasse, bleek echter al snel dat Zumbrink met zijn Volvo V8, als ook zijn collega GT wagens, teveel geluid te produceren. Ondanks het feit dat het team van Day-V-Tec direct moderaties aan de wagen probeerde te treffen in de vorm van een geluidsdemper, kwam Zumbrink weinig aan testen toe, waardoor de afstelling van de wagen niet optimaal zou zijn voor het weekend.

Tijdens de kwalificaties op zaterdag bleek echter dat de Volvo S60 V8 met de jonge rijder achter het stuur gewoon een goede combinatie is. Henry wist voor beide races de tweede tijd te rijden, waardoor hij voor beide races de tweede startplaats wist te veroveren. Henry over zijn kwalificatie: “Het tijdrijden ging erg goed. Hoewel we de auto nog niet eens voor de 100% hadden kunnen testen en afstellen voor het raceweekend, wist ik voor beide races de tweede startpositie te veroveren!”

Race één:
Op zaterdagmiddag stond de eerste race van het seizoen op het programma. Met zijn plek vooraan het veld kon Zumbrink als tweede de eerste bocht van de race bereiken. Teamgenoot Kelvin Snoeks raakte echter de vangrail, waardoor deze voortijdig de race moest beëindigen, die vervolgens achter de safety car werd voortgezet. Door het weggevallen van zijn opponent vooraan, wist Henry vanaf de pole positie zijn race te vervolgen. Met een aantal mooie gevechten wist hij zijn positie te behouden, waardoor hij de seizoensopener kon afsluiten met de overwinning.

Race twee:
Op maandag stond de tweede race van de Supercar Challenge aan het einde van de middag op het programma. Hoewel het weer de gehele dag kwakkelde, bleef het toch droog voor de snelle wagens. Zumbrink besloot dan ook van start te gaan op slicks. Zijn opponenten in de Ferrari en Audi waren aanvankelijk iets sneller, maar ondanks de nodige afstelzaken aan zijn snelle Volvo, wist hij toch goede tijden te rijden. Op één ronde voor de verplichte pitstop leek het noodlot echter toe te slaan.

Henry Zumbrink: “Net voor de verplichte pitstop sloeg mijn auto ineens in noodloop. Ik kon niet harder dan zo’n 80 kilometer per uur over het Circuit, dus ik dacht even dat al mijn kansen verkeken waren. Gelukkig ging de pitstraat op dat moment open, waardoor ik me direct kon melden bij het Day-V-Tec Team. Er bleek een kabel losgeschoten, die direct gerepareerd werd en ik mijn weg kon vervolgen.”

Met een weer even snelle wagen wist Zumbrink zijn race te vervolgen en zijn verloren tijd in te halen. Na een aantal mooie gevechten en uitremacties tegen zijn opponenten, wist de jonge rijder de derde positie in de race over te pakken én aan te houden tot de finish. Wederom een podium en veel punten voor het kampioenschap.

Zumbrink over de openingsraces: “We hebben voor het weekend weinig kunnen testen, waardoor je tijdens een raceweekend constant met aanpassingen en afstelzaken aan de wagen bezig bent. Gelukkig blijkt de Volvo een snelle wagen, die de competitie aan kan. Tijdens de tweede race dacht ik dat mijn kansen verkeken waren, maar gelukkig was er alleen een kabel losgeschoten. Ik kon direct weer de strijd aan en wist alsnog de derde plaats binnen te slepen. Ik ben echt heel erg blij met het resultaat van afgelopen weekend. Mede dankzij het team van Day-V-Tec die altijd paraat staat om de wagen weer snel op de baan te krijgen. Hopelijk is dit het begin van een heel mooi jaar!”

 

 

RSS News Feed