Autosportvision Media +

In het voorjaar van 2013 introduceerde Autosportvision.nl de vernieuwde website. Een site met nieuws in woord en beeld, maar ook met een aantal innovatieve nieuwtjes. Het doel tijdens het ontwikkelen van de site was om de coureurs / teams, de evenementen en de bezoekers dichter bij elkaar te brengen. Met de introductie van Media+ lijkt dit doel weer een stapje dichterbij gekomen te zijn.
 

Autosportvision.nl is het afgelopen jaar in een compleet nieuw jasje gestoken. De autosportwebsite behield zijn vertrouwde uiterlijk, maar werd verder drastisch aangepakt. Een aantal vernieuwende ideeën werden geïmplementeerd om zo het gemak van de bezoeker nog groter te maken. Het nieuws, de evenementen en de teams zijn nu aan elkaar gekoppeld zodat de bezoeker alle informatie direct bij de hand heeft zowel op het net als mobiel.

Nieuw is ook Media+. Een service die het mogelijk maakt om voor een gering bedrag een eigen webpagina te beheren binnen autosportvision.nl. Voordelen hiervan zijn dat je geen hoge kosten maakt om een website te laten bouwen en je nieuws al gelijk op een van de grotere autosportwebsites te zien is. Verder is er de mogelijkheid om je foto’s en video’s te uploaden en de evenementen die je bezoekt te koppelen aan je profiel zodat je bereik nog groter wordt.

“De bedoeling van Media+ is dat we de teams, het nieuws en evenementen bij elkaar brengen om zo allen meer exposure te kunnen geven. Een pagina op bijvoorbeeld  Facebook is niet meer voldoende en het grote aanbod aan socialmedia maakt het voor de fan of redacteur vaak lastig om het laatste nieuws te volgen. Op je eigen pagina binnen autosportvision.nl kan je al deze dingen verzamelen op 1 overzichtelijke pagina en het is zelfs mogelijk om verschillende subpagina’s aan te maken,“ aldus Niek Bakker het technische brein achter Media+. Ook aan de evenementen is gedacht. “Op autosportvision.nl kan je evenement niet ontbreken. Zeker als er straks een groot aantal teams / rijders gebruik maken van Media+ is de exposure voor een evenement groot en dat voor een prijs die je normaalgesproken alleen al voor een banner of advertentie op een grote nieuwssite betaald. De mogelijkheden zijn legio en er wordt dagelijks nagedacht over nieuwe toepassingen.”

De beste manier om te ervaren wat Autosportvision.nl Media+ voor jou of je team kan betekenen is door het te zien. Tim Coronel is een pionier op socialmedia gebied en was direct enthousiast over het concept: “Autosportvision Media+ is een nieuwe manier om de autosport en de evenementen dichter bij elkaar te brengen. Ik denk dat we moeten samenwerken om de autosport in deze lastige tijden weer op de kaart te zetten en jonge coureurs een platform moeten geven om zichzelf te profileren. Autosportvision Media+ geeft iedereen de kans om een professionele website te beheren om zo, zeker richting hun relaties, een signaal af te geven dat ze goed bezig zijn. De combinatie van coureurs / teams, evenementen en de autosport is wat mij betreft een winnend concept”, aldus Coronel.