Nieuws

Hamilton wint in hitte van Hongarije

Lewis Hamilton heeft op een zeer warme dag in Boedapest de race op zijn naam weten te zetten. De Mercedes rijder was na de start onverslaanbaar. Bottas leek lang op een tweede plaats te hopen maar Vettel wist in de laatste ronden toch een aanval te plegen en pakte de tweede plaats waar ook Raikkonen van profiteerde. De Fin werd derde. Bottas die later ook Ricciardo raakte wordt uiteindelijk maar vijfde. Max Verstappen moest al na 6 ronden opgeven met motor problemen.

Zonnige omstandigheden en een code rood vanwege de hoge temperaturen voor het publiek. Dat was anders op de zaterdag waarbij Hamilton tijdens zeer natte omstandigheden de pole behaalde voor Bottas en Raikkonen. De temperatuur is goed voor Ferrari die op de vrijdag al liet zien goed voor de dag te komen met de huidige banden. Er is een kort moment stilte ter nagedachtenis van de FIAT/Ferrari baas Sergio Marchionne die afgelopen week overleed. Stroll zal starten vanaf de pits na zijn crash in de kwalificatie. 

Als de lichten uit gaan is Hamilton goed weg en Bottas volgt goed. Vettel is gelijk voorbij aan Raikkonen en Verstappen ligt dan al op P5. Ericsson raakt Ricciardo die een aantal plekken naar achteren wordt gezet. Leclerc valt uit na een tik met een Force India. In ronde 6 valt Verstappen stil. Hij heeft geen vermogen meer in de Red Bull en hij moet zijn auto aan de kant zetten. Een virtual safetycar wordt ingezet. 

Ricciardo is bezig met een inhaalrace en is inmiddels de jarige Alonso voorbij en ook Grosjean is een ronde later aan de beurt. Inmiddels ligt de Red Bull coureur op P10. Gasly ligt inmiddels op P5 na het uitvallen van Verstappen. Ricciardo is echt lekker bezig en is Hulkenberg voorbij en nu ook aan Hartley wint hij een plek. Nu is Sainz in het vizier. Inmiddels is Raikkonen binnen en komt ook later Bottas naar binnen in ronde 16. Ricciardo ook voorbij aan Sainz. Raikkonen had problemen met zijn drinkfles. Waarschijnlijk kan de Fin niet drinken tijdens deze race omdat dit niet makkelijk op te lossen is door het team. Wel had de Fin wat rubber in zijn reminlaat waardoor zijn stop wat langer duurde. 

Ricciardo is in ronde 21 voorbij aan Magnussen voor P6. Raikkonen is voorbij aan Gasly en ligt weer op P4. In ronde 25 komen de meeste rijders naar binnen voor een stop en ook de leider Hamilton stopt en stapt over op de gele soft band. Vettel nu aan de leiding met achter zich Hamilton op 13.415 seconden afstand. De Duitser moet natuurlijk nog stoppen. Ricciardo ligt nu binnen DRS afstand van Gasly voor P5. De Australtier is er voorbij. Vettel blijft zeker nog wel even buiten met zijn soft banden. Raikkonen zit binnen DRS afstand van Bottas. Grosjean binnen in ronde 31 en komt terug op P12. Raikkonen komt in ronde 31 naar binnen net als Vettel. Vettel komt achter de Mercedessen weer terug. 

In de herhaling is te zien dat de banden van Hamilton er niet erg top uit zien. Ook bij Vettel zijn de banden aan de achterzijde al snel aan het slijten. Vettel nu dicht bij Bottas. Raikkonen en Ricciardo op versere banden kan tot een spannende finish leiden. Vandoorne valt uit in ronde 53 met versnellingsbak problemen. Vettel op 0,6 seconden op Bottas en ook Raikkonen is nu dichtbij. Vettel is voorbij aan Bottas maar ze raken elkaar. Bottas heeft schade aan zijn voorvleugel en ze staan klaar in de pits maar de Fin rijdt door. Raikkonen is ook voorbij aan Bottas gelijk na het incident met Vettel. 

Ricciardo nu aan de staart van Bottas en wederom een aanraking met Bottas. De Fin raakt de Australier en de Red Bull heeft schade maar kan verder. In de laatste ronde kan Ricciardo toch een revanche maken op Bottas en pakt hij nog de vierde plaats. Hamilton wint de race voor Vettel en Raikkonen.

Foto's: PR
RSS News Feed