Nieuws

Santi Trisini naar Spaans F4 met MP

De jonge Amerikaan Santiago Trisini komt dit jaar voor MP Motorsport uit in het Spaanse F4-kampioenschap. De talentvolle karter uit Miami steekt de Atlantische Oceaan over om bij het Nederlandse team te debuteren in de formuleauto’s.

Hoewel hij pas op de relatief late leeftijd van negen begon met karten, maakte Trisini al snel naam in de Amerikaanse kartwereld en schreef hij meerdere nationale titels op zijn naam. Nu is de zoon van een Venezolaanse vader en Argentijnse moeder klaar voor zijn grote doorbraak in de formuleauto’s: hij komt naar Europa om met MP Motorsport een aanval te openen op het Spaanse Formule 4-kampioenschap.

Trisini wordt begeleid door voormalig GP2- en GP3-coureur Facu Regalia en heeft in 2020 al F4-auto’s getest. Nu staat hij te popelen om deel te nemen aan zijn eerste races in de klasse. Hij wordt de teamgenoot van Suleiman Zanfari, Rik Koen, Gil Molina, Dilano van 't Hoff, Manuel Espírito Santo en Noah Degnbol Møller in een sterke Spaanse F4-bezetting voor het Nederlandse team. Meer F4-aankondigingen volgen nog.

"Ik ben enorm enthousiast over het vooruitzicht om met MP Motorsport deel te nemen aan het Spaanse F4-kampioenschap", zei Trisini. "Het is een eer om voor een team van zo’n hoog niveau te rijden, ik kijk uit naar de samenwerking. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze doelen gaan bereiken – en misschien doen we er nog wel een schepje bovenop! Ik ben dankbaar voor de steun van mijn sponsors, mijn ouders, Road To Success en mijn manager Facu Regalia – en nu op naar 2021."

"Het is geweldig nieuws dat Santi naar Europa komt voor zijn debuut in de formuleauto’s", aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. "Vanaf het moment dat hij in de karts begon, heeft hij een enorme hoeveelheid natuurtalent aan de dag gelegd. Ik weet zeker hij zich in de F4-auto als een vis in het water zal voelen. Onze F4-bezetting van 2021 was al een van de sterkste tot nu toe, en met Santi is die alleen maar beter geworden."

Trisini kan terugkijken op een klinkende kartcarrière in de VS, waarin hij vice-kampioen in de United States ProKart Series werd en het podium van de SKUSA SuperNationals in Las Vegas bereikte. In Europa werd de jonge Amerikaan intussen tweede in de IAME X30 International Final van 2017 op Le Mans. In 2018 en 2019 racete Trisini in de WSK Euro Series en WSK Super Master Series en het CIK-FIA EK en WK, allemaal op OK Junior-niveau, voordat de internationale coronacrisis een groot deel van zijn geplande programma voor 2020 onmogelijk maakte.

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed