Nieuws

Davina Michelle brengt thema song Dutch GP uit

Davina Michelle heeft Beat Me Official Song van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op 27 februari aangekondigd bij Frank Dane in de 538 ochtendshow. De eerste TV-uitvoering van het nummer is vrijdagavond te zien tijdens de finale van The Voice of Holland.

Volkslied op 3 mei

Davina Michelle vertolkt op 3 mei, vlak voor de start van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2020, ook het Wilhelmus. Op zaterdag 2 en zondag 3 mei geeft de succesvolle zangeres ook nog een optreden in de fanzone van het evenement.

The Ultimate Race Festival

De Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix is het ultieme race festival. Het evenement staat 3 dagen garant voor spectaculaire races, live optredens en nog veel meer. Het evenement wil daarmee aan de wereld laten zien waar Nederland voor staat ten aanzien van innovatie, ondernemerschap en oranje-gekte. ‘Beat Me’, de Official Song geschreven en uitgevoerd door Davina Michelle, vertaalt precies dit gevoel.

Davina Michelle; "Ik ben enorm trots dat ik een track heb mogen maken voor de Nederlandse Grand Prix! Beat Me gaat over hoe je met hard werken, met vallen en opstaan, het onmogelijke kan realiseren. Het ‘racen’ is hierin metaforisch gebruikt, maar het feit dat wij in ons kleine kikkerlandje, door onze schouders eronder te zetten, zo’n groot internationaal evenement kunnen organiseren, weerspiegelt de boodschap achter Beat Me!"

Opkomende Nederlandse ster

In 2018 was Davina Michelle te zien in het TV-programma Beste Zangers met het nummer ‘Duurt te Lang’ van rapper Glen Faria. Niet veel later werd de single bekroond met een gouden plaat en stond het acht weken op de eerste plek in de Top 40. Nooit eerder stond een Nederlandse zangeres zo lang bovenaan de hitlijst. In 2019 won de jonge zangers een Edison voor beste nieuwkomer. Maar na de hits ‘Skyward’ en ‘Better now’ in 2019 is de term nieuwkomer niet meer van toepassing op Davina Michelle.

Internationaal podium voor Davina Michelle

De Formule 1 is na de Olympische spelen en het WK voetbal een van de grootste internationale sportevenementen dat een land kan organiseren. Gemiddeld wordt een Formule 1 race wereldwijd door ongeveer 450 miljoen mensen bekeken. Met de nieuwe Official Song Beat Me schaart het Nederlandse talent zich op het wereldpodium. 

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed