Nieuws

Van ’t Hoff kiest voor Spaans F4 met MP

De Nederlandse kartrevelatie Dilano van ’t Hoff gaat met MP Motorsport een aanval doen op het Spaanse Formule 4-kampioenschap van 2021. Het wordt het eerste volledige zomerseizoen in de autosport voor de 16-jarige coureur, die momenteel opzien baart in het F4-winterkampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoe goed de Spaanse vooruitzichten voor Van ’t Hoff zijn, bewijzen zijn huidige resultaten in het VAE-kampioenschap, dat wordt verreden over 20 wedstrijden op de circuits van Dubai en Abu Dhabi. Iets over de helft van het seizoen leidt Van ’t Hoff het kampioenschap met vijf overwinningen, negen podiumplaatsen, zes pole positions en zes snelste ronden. Hij wordt daarin gesteund door de KNAF Academy, die hem ook in Spanje zal ondersteunen. Van ’t Hoff heeft het talent en de autosportpassie niet van een vreemde: hij is de zoon van Alex van ’t Hoff, die in 2010 Super GT-kampioen werd in de Supercar Challenge.

“Ik ben heel blij dat ik met MP Motorsport mijn eerste ‘echte’ jaar in de autosport mag doen”, vertelt Van ’t Hoff. “MP is toonaangevend in de Formule 4, ze weten hoe ze een winnende auto moeten neerzetten. Graag zet ik bij MP dan ook de winnende lijn door die ik nu al in het VAE F4 heb ingezet. Vier van de vijf kampioenen in het Spaans F4 reden in de afgelopen jaren voor MP en ik heb mijn zinnen erop gezet om de vijfde te worden!”

“Het is geweldig nieuws dat Dilano zich bij ons voegt voor zijn debuutjaar in de formuleauto’s”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “In de karts heeft hij jarenlang van zich doen spreken en zijn vorm in het VAE F4 belooft veel voor het komende seizoen. Dilano is al een F4-racewinnaar en misschien zelfs al een F4-kampioen als hij bij ons van start gaat. We zijn vast van plan om daar in het Spaanse kampioenschap samen een vervolg aan te geven.”

Van ’t Hoff brak definitief door in de karts met zijn derde plaatsen in de IAME Euro Series en IAME International Final van 2018 voor X30 Junior-karts, terwijl hij zich ook al manifesteerde in de diverse OK Junior-kampioenschappen van CIK-FIA en WSK. In 2019 promoveerde hij naar de OK-karts, met als hoogtepunten de winst in de Trofeo delle Industrie en een vijfde plaats in het Europees kampioenschap. Op wereldniveau voegde hij daar in 2020 een 14e plaats aan toe.

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed