Nieuws

Tim Coronel: Expeditie Full Pull

“Zaterdag 12 juli is het weer zover. Dan ga ik voor de tweede keer proberen 5000 paarden te temmen in Putten bij de Total Agri Beachpull. Vorig jaar werd ik uitgedaagd door de organisatie en het No Limit European Tractorpulling Team om tijdens het grootste Tractorpulling evenement een zogenaamde ‘Full Pull’ te halen, maar ik schrok van het geweld. Dit jaar ga ik natuurlijk voor de revanche en ik krijg zelfs nog wat tegenstand van mijn Expeditie Poolcirkel maatje en vier keer wereldkampioen boksen Esther Schouten. In een rechtstreeks duel zullen wij gaan uitmaken wie het verst gaat komen, maar dan moet ze wel een Full Pull rijden want voor minder doe ik het niet!”

“Ik heb vorig jaar mijn ogen uitgekeken op het strand van Nulde. Die gasten zijn echt met serieuze machines bezig en de pk’s vliegen je om de oren. Ik was echt verbaasd dat de Beachpull in Putten zoveel publiek trok. Ruim 10.000 bezoekers kwamen naar het strand van Nulde om hun helden in actie te zien. Als je van power en pk’s houdt dan is Strand Nulde komend weekend the place to be! Als ik eerlijk ben had ik het vorige jaar wel een beetje onderschat. Als je die gashendel open gooit komen er zoveel krachten los, dat hou je niet voor mogelijk, maar het is niet alleen maar gas geven. Er komt echt wel wat techniek bij kijken. Ik was tijdens mijn run zo bezig met de krachten en de pk’s dat ik vergat op het juiste moment de gashendel helemaal open te gooien en dan graaft de sleepwagen zich in en is het te laat. Maar dat gaat dit jaar niet gebeuren. Als de techniek mij niet in de steek laat ga ik voor de Full Pull!”

“Tijdens de pauze van het evenement zal ik met mijn Dakar Buggy een demonstratie geven en natuurlijk ga ik daar ook Full Pull! Ik heb er zin in en hoop jullie te zien in Nulde tijdens de Total Agri Beachpull!”

Meer info over de Total Agri Beachpull vind je hier
 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed