Nieuws

Maxxis opnieuw hoofdsponsor Dakar Team Coronel

Maxxis, het snelgroeiende bandenmerk uit Taiwan, treedt ook de komende Dakar-rally weer op als hoofdsponsor en bandenleverancier van het bekende Maxxis SuperB Dakarteam, dat in januari 2015 weer aan de start verschijnt van Le Dakar. Maxxis staat wereldwijd op de negende plaats in de lijst van grootste bandenproducenten en ziet in de sponsoring en ondersteuning van het team, dat wordt aangevoerd door Tim Coronel, een uitstekend platform om mondiaal de naamsbekendheid verder te vergroten. Tim Coronel is verheugd Maxxis het komende Dakar-avontuur weer aan zijn zijde te vinden. “Het zijn voor ons gewoon de beste banden die er zijn,” zegt Tim.

Maxxis
Maxxis is in Azië een heel groot bandenmerk en heeft daar een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit, efficiency en innovatie. Behalve voor de vervangingsmarkt levert Maxxis ook aan een groot deel van de OE-markt (eerste montage). Maxxis is naast Azië ook actief in geheel Europa, Amerika en Australië. In Nederland wordt Maxxis al 20 jaar op de markt gebracht door bandendistributeur Reedijk Banden Import (R.B.I.), dat ook exclusief de import en distributie verzorgt in België, Luxemburg en Frankrijk. Tevens werkt R.B.I. op marketing gebied nauw samen met Maxxis in Taiwan om de naamsbekendheid in Europa verder te vergroten.

Maxxis levert banden voor onder andere personenauto’s, SUV’s, 4×4’s, bestelauto’s, campers, caravans, aanhangwagens en trucks. Het leveringsprogramma van Maxxis biedt banden in zomer, winter en all-season uitvoeringen.

Maxxis en sponsoring
Door op te treden als sponsor van onder andere de voetbalclub FC Liverpool, de Australian Open en het Maxxis Dakarteam wil Maxxis haar naamsbekendheid wereldwijd verder vergroten. Mieke Strijk, van Marketing & Communicatie bij R.B.I.: “Met de sponsoring van het Maxxis Dakarteam powered by SuperB blijven wij heel dicht bij ons eigen product, kunnen we belangrijke ervaringen opdoen onder extreme omstandigheden en is de media exposure enorm. Omdat het Maxxis SuperB Dakarteam uitkomt in verschillende disciplines zijn wij in staat een groot deel van het Maxxis productportfolio te presenteren. Bovendien kunnen wij het hoge kwaliteits- en prestatieniveau van Maxxis onder de aandacht van een wereldwijd publiek brengen, want de internationale aandacht voor Le Dakar is enorm.”

Voor Le Dakar heeft Maxxis in samenwerking met Tim Coronel speciale Dakar-banden ontwikkeld, die zich de afgelopen editie van Le Dakar prima hebben bewezen. De banden moesten zo licht mogelijk zijn, een uitstekende grip hebben en in diverse omstandigheden, waaronder op zeer ruw terrein, goed blijven presteren. Dat Maxxis daarin is geslaagd, wordt wel bewezen door het feit dat Tim geen enkele lekke band heeft gehad, een unicum in de Dakar-rally. “Is niet helemaal waar,” zegt Tim. “Ik was een keertje vergeten de handrem te ontgrendelen!”

Lekke banden zijn ‘dagelijkse kost’ voor Dakar-deelnemers. Zelfs de superieure MINI’s werden, net als nagenoeg alle rallyteams, geplaagd door lekke banden. Eén van de meest bekende en succesvolste Dakar-deelnemers is Nasser Al Attiyah en ook hem was opgevallen dat de buggy van Coronel nooit stil was gevallen met een lekke band. Hij toonde dan ook grote interesse in de Maxxis-banden.

Voor de 2015-editie zijn de banden op aangeven van Coronel verder geperfectioneerd en nog sterker en lichter geworden.

Tom Coronel ook met Maxxis
Tweelingbroer Tom Coronel doet al jaren met succes mee aan het FIA WK Toerwagens (WTCC). Zijn deelname met een buggy van het Maxxis SuperB Dakarteam, voorzien van Maxxis-banden, zal een belangrijke versterking van de internationale naamsbekendheid genereren.

Mieke Strijk: “Kwaliteit staat bij Maxxis hoog in het vaandel. Maxxis heeft wereldwijd in vier landen R&D-centra: in Taiwan, China, Amerika en Nederland. Ook heeft Maxxis een eigen testcircuit in Kunshan City in Shanghai, dat volledig is ingericht voor het testen van banden. Naast premiummerken is Maxxis de enige met zo’n groot test terrein. Wij wensen het gehele Maxxis SuperB Dakarteam heel veel succes en vertrouwen er op dat onze banden bij zullen dragen aan een goed verloop van de rally.”

Tekst: PR
RSS News Feed