Nieuws

Autosport debuut Karen Vaes tijdens 24hr Zolder

Het is alweer een tijdje geleden, maar vanaf volgend seizoen is er opnieuw een damesteam te bewonderen in de Belgische autosport. Het Skylimit Yokohama Race Team van Andy Jaenen en Jo Lammens zet in 2013 een Porsche 996 Cup in voor drie vrouwen in de BRCC, met name: Karen Vaes, Charlotte Maes en Sarah Ganser. In 2011 organiseerde Skylimit een talentenjacht waarin 20 jonge vrouwen deelnamen en Karen Vaes als beste uit de bus kwam. Dit jaar was ze actief in de driftwereld, waar ze derde eindigde in de eindstand. Daarnaast was ze tijdens het jaar ook vaak in actie te zien op de trackdays van Skylimit, waar ze klaargestoomd werd door coach Andy Jaenen voor haar autosportdebuut in 2013.

"In 2012 kreeg ik de kans om via Skylimit Events de autosport wereld te ontdekken. Ik mocht met een BMW M3 aan driftcompetities deelnemen en kreeg een opleiding op Circuit Zolder. Aangezien het jaar zo goed verliep en Jo Lammens en Andy Jaenen in mij geloven werd het initiatief genomen om in 2013 een team met 3 meisjes aan de start te brengen. Ik ben enorm verheugd om in dit project opgenomen te worden. Het is een droom die uitkomt. Ik ga er alles aan doen om het in mij gestelde vertrouwen waar te maken. Ik beschouw de eerste races als een leerschool maar wil er helemaal staan tegen de 24 Hours of Zolder!" aldus Karen Vaes.

De dames waarmee ze de auto zal delen, Charlotte Maes en Sarah Ganser, zijn allebei na een carrière in de kartsport in de autosport gerold. De Duitse Ganser is met haar 17 jaar de jongste van het trio. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze reeds 2 jaar ervaring in de autosport. Ook Charlotte Maes heeft er al de nodige kilometers opzitten in de autosport. Ze deed haar ervaring op in de Fun Cup, Historic races en in de Smart Cup. Voor Karen Vaes wordt het een geheel nieuwe uitdaging, maar haar eerste testkilometers met de Porsche verliepen heel erg goed.

n 2013 gaat dit team met zekerheid één van de populairste teams worden in de Belgische autosport. De autosport is een mannenwereld maar ook deze meisjes gaan er hun mannetje kunnen staan. Reeds 2/3 van het nodige budget is reeds in orde. Naast de vaste Skylimit partner, Yokohama, kunnen we reeds rekenen op steun van Jean Schaap, Gebr. Bouwens en MYR watches via Steve De Braekelaer. De sympathieke dames zijn dus nog op zoek naar enkele partners om het hele project uit te kunnen voeren. Geïnteresseerden kunnen zich melden op info@skylimitevents.be!
 

Tekst en foto's: PR
RSS News Feed